::iKLan @ aty@@rim@n

Thursday, July 30, 2009

Persidangan Pegawai Syariah Semalaya....

ok...ramai yg tanya camne la aku ble lupa pasal anniversary aku tu...
ekceli aku plan nak sambut masa besday aku...
ye la aku nikah 28/7/07 tapi aku sanding 4/8/07...
besday aku lak 5/8/09...kan...
tp nak di jadikan cerita nya la...
masa besday aku tu sdg berlangsung nya persidangan cam kat tajuk atas tu....
so...kali ni melaka jadi tuan rumah...
mahkamah syariah la kena take over menda ni....
pd 5/8/09 nanti akan ada makan malam...
aku plan nak makan malam ngan suami terchinta aku la kan....
tp aku kena la g makan malam kat A Famosa alor gajah tu...
x pat la aku nak makan ngan suami aku....
so sbb tu la aku terlupa....
lain di rancang lain jadi nyer....

ni antara menu yang ada...






aku malam itu....


Wednesday, July 29, 2009

terlupa pasal anniversary sendiri...apada...

aduh....
nape ek aku ble terlupa menda2 simple ni....
bkn sengaja pon...
mkn sbb dh 2 hr ni aku kena ceri beri kan....
letih menyebabkan aku terlupa pasal menda ni....
aku teringat masa otw nak balik ke umah aku dr umah mak aku....
masa tu hubby aku pon xtau...
dia pon lupa...dia bizi nak ngurus kan hal2 majlis penyampaian anugerah khidmat cemerlang opis dia nye pasal la....
aku teringat masa dengar radio...
ekceli aku dh lupa apa yg membuat aku teringat pasal menda ni...
apa la aku ingat kan ek...sume menda aku lupa....
tp aku dpt gak la 1 kiss dr hubby aku...
aku x wish pon utk apa2 tahun ni coz aku tau thn ni mgkn tahun sesak kami...
tahun ni mula nya gaji kami kena potong sbb beli rumah n so ever la...
paham2 la kan...bile dh dok umah sendiri ni kan...
bil2 segala alam kena uruskan sendiri....
bkn cam dok umah mak dulu..ble share2 ngan adik2 sume...
tapi alhamdulillah....aku cukop bahagia dengan apa yang aku miliki sekarang....
aku punya suami yg penyayang, baik hati dan anak yg sangat comel....
aku pun sudah ada aset sendiri....x ada yg lebih bermakna lagik dr hidup aku sekarang....
aku amat2 bersyukur...

ahhahaha...tu la citer nye pasal aku terlupa yang semalam....
my 2 anniversary...hahahahaaha......

Tuesday, July 28, 2009

penganiayaan terhadap iman hadif

sape la yg buat aniaya kat iman ni kan...
sape lagik kalo bkn omak nye yg kat sblh tu...
o...omak...iman no boy la bkn girl...asal bole jek...
ekceli ibu iman pon x tau pasal pic ni...
kazen ayah iman yg tunjukkan...sian iman kan...
jadi mangsa mereka yg rakus...ekekekkk....




Wednesday, July 22, 2009

~iman bergaya ngan basikal kazen~

nak cari basikal cam ni la 1...
ekceli gambar ni gambar setelah dia berpuas hati bergaduh ngan kak hawa...
kak hawa pon sama x nak ngalah...
dia soh iman jgn naik sbb dia ckp iman berat x ble nak kayuh....
pujuk punya pujuk kat hawa...dia pon ngalah la...
tu pon merungut...iman ni teruk la..."awa apat ulu ia aik lak..."
hahahaha...korang paham x???
tu la bahasa hawa....

basikal tu sbnr nya bkn basikal hawa pon...
tp anak pada kazen aku...
dia tggl kan kat umah nenek aku coz dia ni asik pindah randah...
hasben dia askar kan...kebetulan kena pindah sarawak...
tu yg dia x bawak....
hawa lak rajin bukak bilik simpan brg tu kalo dtg umah nenek...
tp sblm balik kena simpan n tutup balik bilik....

ingat nak carikan 1 basikal utk iman la....








Tuesday, July 21, 2009

bile la nak gaji ni...

hahahhaha....
bile la nak gaji kan....
lambat lagik ke?
aku dh bosan ni dok tahan mata hati n jiwa...
ekekekekkk....
menahan diri dr shopping mopping ni...
hari gaji pada 23 julai 09 bersamaan hari khamis dan bersamaan....
hari JCARD Day....waaaa....
jusco ni btol2 nak menelokop kan duit aku da...
rasa cam x nak g tp kadang2 mesti terlajak g jugak...
adoiyaiiii......


Sunday, July 19, 2009

pencopet kenit???

kalo jumpa si pencopet cilik ini sila hantar kan kepada saya ya...ekekekkk.....
hai...aku xtau la bile la umah aku ada pencopet kenit ni...
tengok la aksi dia memungah segala apa yang ada dlm dompet ayah dia...
yg kelakar nye dia just amik duit...kenal la pulak itu duit...
then biasa la...masuk mulut...
lencun abis duit tu...seb bek la seringgit jek...
kena la jemur duit tu...
yang dia amik ic, kad nikah...dia buang nye...
sabo je la anak bujang ku itu...
then suka lak tu...

huh! saya baru dapat ini barang...jom tengok apa ada...


banyak nya kad...kad jusco ada...tesco ada...


waaa...duit...2 ringgit jek??? miskin ke org ni???
kantoi!!!


lari! lari! lari!...mana ibu???



iman belajar memanjat..???!!!

aku x tau la camne aku nak cakap masa memula aku tgk iman memanjat...
kelakar pon ade...
ini la saat2 yang aku tengok sendiri kemajuan pembesaran iman...
yang lain2 akan aku updet dr masa ke semasa...
aku sangat2 gembira dan rasa bahagia sangat2...



video

video

jalan2..pusing2...

ni citer hari sabtu (18.7.09)...
aku mmg dh tau pasal ade kedai home deko baru buka kat melaka...
kedai ni berdekatan ngan mydin mall Mitc...
so aku ngan ekcited nye mengajak hubby aku n aku hangkut anak aku g kedai tu....
bkn nye apa..opening kan....ade la cabutan bertuah...
konon2 nye dengan harapan aku akan bertuah la hari tu...
sampai je isi borang n dapat la seketul gift itik kecik..
so aku isi la nama hubby n anak aku...dpt la 3 ketoi...
sblm ni mil aku dh bg aku 3 ketoi masa kedai ni buat promotion sblm opening kat mydin mall...
dapat lagik kan..

ade 3 jenis hadiah...untuk cabutan bertuah...tp aku xde tuah nya...
1 hadiah yg no 1 (rm99) ni aku xtau apa menda sbb aku kat luar bantai makan yg dorang sedia kan...
2 hadiah no 2 ni set balang kuih raya...harga rm199
3 hadiah ni kira grand prize la...set pinggan magkuk rm497...
aku tunggu nye tunggu xde nye aku nak dpt hadiah2 tu...
hampeh jek...then aku pon blah la...
aku g mahkota hotel aku htr kazen hubby...
on the way lepas htr tu aku nak ke mydin mall la coz tadi nak g x jadik, mil aku call...
waaaa....dia menang dpt balang kuih raya yang rm199 tu...
nyampah la...sblm aku blah dr kedai tu dorang inform kan yg 2nd cabutan akan di buat pukul 3...
tp kul 2 lebih dh buat...

walaupon x dpt hadiah tu aku dpt gak ar baucer rm30...
yg ni aku dpt masa sesi soal jawab...
tapi aku dpt pon bkn dpt jawab...
dia tanya...sape ble bg dia bateri hanpon...aku pon terus la ulurkan....
thanx hubby coz ade tpon yg senang nak bukak tempat bateri tu...
hahhahaha......

tu la citer kat kedai tu...
bila aku ke mydin mall...aku nampak lagi promotion tu kan...
aku isi lagik borang...dpt lagik itik...hahahhahahha...
ni la kedai tu....KK Home Deco




ibu iman yg nak posing tp ayah yg posing.....
ni la itik2 yg aku dapat...

ni xtvt kat mydin mall...iman suka dok atas tu...


Thursday, July 16, 2009

aLhamduLiLLah...

alhamdulillah....
x sangka datang rezeki kan...
time kasih la pada yang memperjuang kan...
buat suami tersayang...tahniah yer...

ekceli hubby layak untuk kenaikan dari N11 ke N17...
bergerak la jugak tangga gaji nye kan...amin...


kUcing LarI kAn aYam akU!!!!

hm...camne la aku nak mula kan citer ek...
mmg nyakit kan hati gak ar...
x pasal2 1st entry aku citer pasal ni...

cam ni citer nyer....

dr pagi semalam (Rabu/15.7.09) aku dok berangan2 nak masak nasi goreng kampung n ayam goreng tepung...
aku ade la bli 2 ketul peha ayam kat mydin mall last weekend...
bli 2 ketul cukop la aku makan somi istri je kan...
then...cam biasa sblm balik bg arahan la kat hubby aku yg aku nak masak..n dia tau la nak kena wat apa....
biasa nye dia akan masak nasi n kuarkan la segala ikan ke ayam ke dr freezer...

so...bile aku balik...aku dh siap2 nak ke dapo...
then aku tanya la hubby aku....
"mana ayam nye b? kuar kan ke idak?"
hubby aku jawab "dah la..ade dalam sinki"
aku cakap la "mana ade...yang ade mangkuk je hah.."
dia datang dapo n tgk mmg btol tinggal mangkuk nye saje...
ayam nye???? dh dikebas dek kucing!!!!

waaa......aku nak makan la ayam tu...sekali 2 lak tu dia kebas!!!
geram tul la...tu la sape soh bukak tingkap dapo tu luas2...
kan kawan2 dh dtg melawat sblm masa nya.....