::iKLan @ aty@@rim@n

Wednesday, August 26, 2009

ya Allah...

siaran RTM di Negeri Pahang. tergempar ramai orang terdengar bunyi dentuman yang sangat kuat di susuli gempa bumi selama 3 minit, mungkin ini tanda2nya. kpd semua yg bergelar muslim,hari nie pakar meteorologi bhgn bunyi dr Rusia m'dapati sesuatu bunyi ganjil spt ngauman raksasa dr bwh mantel bumi. menurut para ulama kemungkinan besar itu ialah suara Dajjal y b'usaha utk naik ke muka bumi. oleh itu,kte disuruh sentiasa x berhenti azan dan solat,sebarkn kpd umat ISLAM yg lain. Amanah!! Wallahualam. KITA YANG MENENTUKAN DIRI KITA Jgn skip utk bace ni. Sebarkan kalu sayang pada islam10:49 AM

aku x tau la takat mana kesahihan citer ni...
cume aku harap korang mula2 la bertaubat dan beribadat...
semoga kite sume di cucuri rahmat dari yang Maha Esa...

alhamdulillah....

nak dijadikan citer la kan...
smlm masa nak pasang khemah kat bazar ramadhan kan...dtg la sekor anak kucing....
aku dok la halau anak kucing tu...
aku bkn nye suka kucing pon....
then kucing tu dok lompat2 la...lari2 la...cam la kitorang ni main ngan dia....
then agaknye dia dh kepenatan dia tdo atas rumput...
mlm tadi memula panas then sejuk...
kucing tu beralih la kat bawah meja kitorang...tdo atas kotak kitorang...
lepas kucing tu tdo...gerai kitorang mula la dikunjungi orang...
alhamdulillah....sorang cina beli 1 beg...n ade sorang melayu bli sepasang kasut...
then dtg la bebudak dr poli merlimau...
dek kerana ghairah tgk beg tu dorang booking dulu...
letak la duit kan...coz dorang kata duit loan x masuk lagik...
xpe la atleast ade letak duit kan....
jgn kosong gtu jek...tp x leh lelama...
kalo lepas raya x amik aku jual beg tu....ekekekkk....itu perjanjian yer....

Sunday, August 23, 2009

iman memanjat lagik!!!

ok...kali ni iman panjat rak tv...
adoyai...anak ku ini...
dia ingat kan senang je kan nak panjat...
tp aku biar kan...biar dia puas hati apa dia nak buat...
korang layan la dia memanjat yer...


video

apa citer???



ok....bekas air tu aku bli dh lama...aku bli utk iman n hawa...
hawa nye hawa dh amik la kan....
yg sblh bekas air tu hand sanitizer...
aku bli pon aku sedar skrg ni perlukan kebersihan yg lebih2...
skrg ni kan musim H1n1 kan...kena la pentingkan kebersihan...
so aku sentiasa la bawak menda tu kalo aku g mana2...
mask??? hahahha...aku pakai kan iman mask tp aku x pakai...
aci x??? hahahhahaha.....

memula aku nak bli brand dettol tp mahal la pulak...
aku tgk hage yg ni murah ckit aku rembat la...
wangi pon ble tahan....
so...pada koranh yg pentingkan kebersihan sila la beli ya.....


Friday, August 21, 2009

salam ramadhan buat semua....

sempena bulan ramadhan yang akan menjelang esok...
aku ingin menyusun sepuluh jari memohon maaf jika aku ade tersalah silap pada
semua yg baca blog aku ni kan...
ye la kadang2 kite x pasan pon kite ni buat salah ke idak...
tp pd org yg terasa..bg dorang tu sume salah....
harap sama2 la saling maaf memaafi...

kenangan bulan pose dlm hidup aku yg paling best is...thn lepas la...
masa arwah ayah ada lagik...dia ajak kami semua bersahur di luar...
bgn kul 4 pg n g kedai makan...
aku dengan perut boyot aku...ekeekkk...
cam biasa la ayah suka makan tomyam...
menu nya...tomyam campur, telur dadar, sayur campur or kailan, ikan 3 rasa....
thn ni x tau lagik la...coz aku dh dok umah sendiri...
kalo g sahur luar pon mesti ngan somi aku n anak aku jek...
mama? ntah la...aku harap mama tabah....

even before this ayah aku mmg x de coz dia keje belayar kapal....
tiap2 thn blm tentu dpt pose n raya ngan ayah...
tp kali ni terasa sangat coz mmg dh x pose n raya langsung ngan ayah lagik....
itu semua kenangan kan...payah nak lupakan...
i love u dad...miss u much....

Thursday, August 20, 2009

aiseymen....

camne aku ble lupa ek hr ni...
ekceli hr ni aku kena g seminar ek....
"seminar hak2 suami isteri-sulaman kasih, bisikan rindu'....
tajuk x tahan baca kan....
terlepas la aku nak tau apa yg best kat seminar tu....
adoiyai....tu la hayal dgr radio lagik smpi terlupa pasal ni....
apa la yang aku ingat gamak nye kan....
dh tu tggl la aku sorang je pompuan kat dlm opis ni...
jadi la aku mangsa buli org lelaki kat dlm opis ni hah....
jenuh aku nak melayan karenah dorang ni....
soh ikut bli cat la...bli pasu bunga la....buat air la...
cr makan la....adoiyai....
nyesal lak aku x g seminar tu tadik....ceh.....

ni muka aku hr ni...pakai kamera laptop jek....



Wednesday, August 19, 2009

kerja giler!!!

how sweet...
hahahahaha....penganiayaan terhadap kanak2....
hahahahha.....comel kan iman pakai tudung like girl but dia boy....

memang kerja giler!!!







Tuesday, August 18, 2009

lama x apdet...

sori la yerk...
bkn x nak apdet tp bizi...
byk menda nak diselesaikan...
tggu je la ek...
insyaAllah...akan ade apdet nye lagik...
ala...br nak apdet hp tertinggal dlm kete lak...
malas la nak turun amik hp ni....

Saturday, August 8, 2009

salam takziah...

salam takziah buat teman tersayang shiera...
ibunda tercinta telah pergi buat selama2 nya pada ptg tadi...
maaf yer x dapat nak melawat awak...
semoga awak tabah menghadapi kehidupan n hidup mesti diterus kan...
semoga roh ibu awak ditempat kan di kalangan mereka yg beriman n soleh...
semoga dicucuri rahmat dari Nya...amin...

Thursday, August 6, 2009

seprise!!!!

hahahahha.....
aku rasa ade yg ingat n ade yg lupe kot....
semalam besday aku...
aku saje je x letak kat blog nak tgk bape ramai yg nak wish kat aku....
ade yg wish kat facebook...ade wish msj jek...

ekceli aku nak citer seprise yg mak aku wat kan utk aku....
pg smlm aku htr iman kat umah mak...
aku pon saje2 la btau kat mak yg hr ni besday aku...
masa besday adik aku bln lepas sambut ala kadar la...
aku goreng mee n mak bli kek....

then masa aku balik keje nak amik iman...
aku smpi umah mak pintu tutup....
aku pk kan ye la kan...smlm kan ujan...
tentu kanak2 kat umah mak aku tu x ble kuar....

bile aku bukak je pintu....
dorang sume nyanyi...anak2 sedara aku je yg ade...hepi besday acik....
hahahahahahha....
iman mak aku dukong senyum2 dia...ekekekkk.....

aku pon masuk la umah...
atas meja penuh ngan makanan....
ade nasi ayam, kek, mee sup, pisang goreng, cempedak goreng n air teh....
waaa....terharu gilos beb....
x penah2 mak aku wat seprise utk aku.....

ye la...aku dr kecik mana ngam ngan mak aku....
dh beso panjang ni la br ngam...
rasa terharu gilos ah...
nak balik aku cium la mak aku tanda terima kasih....

mlm lak aku ada dinner...
rasa2 nye aku dh btau kan pasal persidangan tu...
aku blm la dpt mkn mlm ngan somi aku sempena besday n eniberseri aku....
insyaAllah kemdian kot...

oh ya...pic xde coz dlm henpon somi aku...
tggu la ek aku upload kat laptop...
la ni aku guna pc opis...xde kabel...kalo laptop via bluebird jek...ekekekkkk.....

Tuesday, August 4, 2009

macam2 prangai iman

macam2 perangai iman skrg ni tau...
makin nakal...mulut bising..tatatatta....
ntah apa2 dia ckp ntah...kalo ckp tu kan ngan tangan2 skali gerak tu...
makin susah nak tdo kan dia....
ibu ngan ayah kena gilir2 nak tdo kan dia...ye la...kitorang dh ngantok gilos tp iman still xnak tdo..
cam ne tu kan....

ni pic iman dok nak makan sendiri...sampai hancur tauhu putih tu dikeje kan dia...
yg masuk mulut nye ciput jek...sepah je lebih..





tgk la pic fia ngembur kan segala apa yg ade kat rak tpt letak susu n otol2 dia tu..


pic kabur ckit coz guna henpon jek...ade lagik gambo iman kat henpon ayah dia...