::iKLan @ aty@@rim@n

Friday, July 15, 2011

Jantung berlubang

لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl
alkisah nye la kan..
masa aku lahir kan adik Iman Harith dia kena tahan kat nursery baby.
masa dh nk kuar lepas 5 hari gitu doc ade btau
yg jantung adik ade lubang.
so wat appointment kena datang lagi 4 bln.
dalam bln Januari lepas la kan.
bile dh dtg tu doc scan la semula nk tgk lubang kat jantung tu.
Alhamdulillah...dh tutup semua lubang2 tu.
ekceli doc detect ade 4 lubang yer.
tu mmg standart bb baru lahir la. kata doc la.
semua nya ok...Alhamdulillah.


ni pulak alkisah anak buah aku. anak adik aku la.
dia ni lahir selang sebulan lebih je dr anak aku.
lepas je doc kata jantung adik ok.
dia ni cam demam teruk sangat2.
pastu bawak g klinik n klinik soh g spital. warded la dia.
ble dh cek2 segala macam, doc detect dia ni ade masalah jantung.
jantung dia berlubang.
bertukar kan??


la ni dia kena makan ubat jantung setiap hari.
bkn nye apa nk bg lubang tutup balik sbb lubang kat jantung dia kecik lagik.
kalo di biarkan takut membesar lak.
so dia ni kalo demam or so on la kan x ble bg ubat sebarangan.
kena refer doc jugak la.
adik aku slalu la mc free sbb bkn dia sakit tp anak dia.
last month warded sbb x cukop oksigen.
sian dia nangis.
aku ajar adik aku. kalo dia nangis n dh biru terus spital.
kalo dia minum susu muntah ke.
tu sume tanda2 la dia x cukop oksigen.
x pe..insyaAllah. berkat doa semua dia akan cepat sembuh.
InsyaAllah...
nama dia Muhammad Safwan Bin Safari.

4 comments:

  1. la siannye anak sedara ko tu
    harap2 lubang tu bleh tertutup la

    ReplyDelete
  2. ala.. ciannyer.. harap semuanya akan ok

    ReplyDelete
  3. kesiannya, moga anak buah aty cpt sembuh,amin.

    ReplyDelete
  4. lagi info tentang jantung berlubang di SIHAT SELALU - Bayi Jantung Berlubang

    ReplyDelete

sila tinggal komen yang baik baik yer.
komen yang kurang baik akan di hapus kan.
terima kasih kerana memberi kerjasama...