::iKLan @ aty@@rim@n

Wednesday, July 18, 2012

Penang Trip : Wedding Kazen


لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl

hai korang!!

kali sambung citer kat umah makcik aku lak ek.
ekceli makcik aku ni adik bongsu arwah ayah.
kire dia antara yg rapat la ngan famili aku.
yg lain2 tu 2 3 kerat je yg rapat.
yg lain tu aku x rapat sbb mak aku sendiri x beria ngan dorang.
ade la kisah sebalik nye masa arwah nenek aku ada n masa tu aku kecik lagi.
aku x tau apa kisah nye. lantak la kan.
ok wedding ni di cepatkan sbb kazen aku ni polis.
dia kena transfer ke Sarawak.
so pihak perempuan minta la cepat kan.
makcik aku x kisah pon. on aje la.
gambar x byk sangat. layan apa yg ade la ek.
eh dorang ni xde pelamin bagai tau.
pengantin smpi terus je ke meja makan beradap.
so xde la sesi bergambar ngan perantin bagai yer... :)

oh ya.. kalo korang tanya aku brape umur perantin ni aku pon x tau.
kan dh ckp aku x rapat ngan sblh arwah ayah aku.
so secara otomatik nye kazen2 pon aku x rapat la.
kalo tanya yg lain2 keje apa ke hape ke.
aku langsung x tau. anak dorang mana 1 pon x tau.
hahahha... dasat kan aku ni... :P

budak nemok yg asik senget pale.
hahahaha

budak tenit yg x reti dok diam...

adik ngan along

along + abg ipar aku.

aku... abg amik kan...
segan lak hai.. hahahaha

ok la jom citer pasal makanan.
makanan stendet kan umah kenduri kawin.
ade la nasi minyak segala bagai.
tp aku x amik gambo tu sume.
sbb aku paling x sabar nak makan 2 menda ni.
mmg khas dorang buat.

laksa...

ni mangkuk aku.
ok. kalo korang tanya aku sedap ke x??
aku akan jawab...1/10...
siyes x sedap langsung.
kuah tawar giler + rasa hanyir ikan.
aku ni penuh semangat nak makan tau.
amik 1 urat mee tu terus aku nk termuntah.
ok. bkn nk kutuk ke hape kan...
kot kata laksa penang sedap kan....hmmm....

ok.. ni makanan ke2 yg aku nk makan.
dorang masak terus kat situ gak.
tu yg best tu kan.
tgh2 hari makan pepanas gitu.
mmg heaven la. ade eskrem lagik sedap... :)

ni la Apom Balik Penaga tu..
kemain ramai nak amik tau.
kena tggu lama then kena cepat...

see2.. i told u already.
kan ramai yg nak amik apom tu.
kiri sekali tu anak buah aku hajar.
dia tukang jadi mangsa kena amik kan utk kitorang.

then, dlm kul 2 kitorang gerak tgglkan majlis.
sbb kitorang ade destinasi lain nk g sblm gerak balik.


4 comments:

  1. aku suke gile apam balik yg mcm tuh sbb rangup2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sedap. amik berkali nk makan. hehehe

      Delete
  2. hai cik aty..baru la dapat jengah sini..selesai keje dah..wwahh kenduri kawen ade laksa eh..bahan2 dia menyelerakan..tapi rasa kuah nye kureng ehhh...adehhh putus selera..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la cik rose. aku la org pertama g amik tp dh rasa putus selera ai... hehehehe

      Delete

sila tinggal komen yang baik baik yer.
komen yang kurang baik akan di hapus kan.
terima kasih kerana memberi kerjasama...