::iKLan @ aty@@rim@n

Thursday, April 19, 2012

Percutian Medan Day 2 : Pulau Samosir


لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl

ok..dh sampai ke Pulau Samosir.
kite ke perkampungan orang Batak pulak yer.
g cni tgk rumah2 lama org batak.
tgk demo cam ne dorang bunuh org.
yg paling aku x tahan tu kan dh bunuh minum darah
sorang ckit. erk!!
kat cni ade je jual cenderahati tp aku x bli pon.
sbb x bape kenan la.
dh tu mahal ble tahan la.....


ok. kat cni kan dorang akan paksa kite beli tau.
aku cukop x suka style ni, memaksa.
dorang akan ikut smpi la korang nak bli barang dorang.
dh bli 1 dia akan pujuk bli brg yg lain pulak.
keadaan kat cni pd aku agak busuk n kotor. ok... :)

ok jom kite masuk kat kawasan rumah lama kg batak.
aku lupa apa nama tempat ni...

tu la rumah2 nye.

ni kata tourist guide tempat perbincangan orang2 batak dulu2.

ujan time ni. kena la tutup kepala.

demo mcm mana org batak bunuh orang.
erk!!



x tau apa ni. aku just amik je gambar ni

tempat bli cenderahati. tp aku x bli kat cni.
sbb nye aku rimas dorang ni dok ngikut je pastu aku geli.
hahhahaha....

korang tgk la ni. smpi atas not pon ikut.
pastu paksa2 org bli.
aku perati kan, kalo lg besar beg plastik korang lagik la dorang g kat korang.
tp aku sorok beg plastik aku.
so dorang x dtg la kat aku soh bli.
hehehhe

4 comments:

  1. baguih la tips ko tp biler la aku ley guna hu3

    ReplyDelete
  2. kelakar la bile sebut batak..haha..

    ReplyDelete

  3. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


    ReplyDelete

sila tinggal komen yang baik baik yer.
komen yang kurang baik akan di hapus kan.
terima kasih kerana memberi kerjasama...