لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl
tingin nak wat resepi ni dr Raya Haji thn lepas lagik.
ntah apa kes x buat2 jugak.
x pasal2 je aku ni kan.
korang kalo nak cube sila kan la.
senang je ni...
ntah apa kes x buat2 jugak.
x pasal2 je aku ni kan.
korang kalo nak cube sila kan la.
senang je ni...
Stew Daging
Bahan A:
500g daging (dibasuh dan ditos)
400g kentang (dipotong dadu)
1 batang lobak merah (dipotong dadu)
2 batang (dipotong pendek)
5 biji tomato (dipotong dadu)
1/2 biji cupsicum hijau (dipotong dadu)
1 s/b rempah sup
1 s/b lada hitam
1 s/b tepung jagung + 1/2 cawan air (dibancuh)
2 s/b minyak masak
Air secukupnya
Garam
Bahan B:
1 labu bawang besar holland
1 1/2 inci halia
3 ulas bawang putih
Cara Membuat:
1. Panaskan minyak, kemudian tumiskan halia dan bawang putih sehingga layu.
2. Masukkan daging, kentang, serbuk rempah sup, lobak merah, daun saderi.
lada hitam dan air.
3. Kemudian masukkan bancuhan tepung jagung dan biarkan mendidih dan pekat.
4. Masukkan bawang besar dan tomato
5. Angkat dan hiaskan dengan cupsicum hijau.
** aku bg korang resepi aku sendiri x tau bile nak try.
ahaks!!!
erm...boleh la try buat nnti..dah lama nak try buat tp malas tu ada je dlm diri
ReplyDelete@~ana~
ReplyDeletetry la ana. bkn susah pon.
**ayat nak soh aku yg buat sbnr nye. hahahaha